Meer over mijzelf

Sinds 2004 geeft Mayumi Eguro pianoles in Nederland en in 2011 startte ze de nieuwe pianostudio in Hoorn. Ze geeft lessen aan kinderen en volwassenen, van beginners tot gevorderden. Vanaf september 2013 geeft Mayumi fortepiano les aan het Conservatorium van Antwerpen als assistent van Piet Kuijken.
Mayumi is lid van EPTA Nederland, de vakvereniging voor professionele pianodocenten: www.eptanederland.nl

Lessen voor kinderen

Voor kinderen heeft ze speciaal lesmateriaal ontwikkeld zodat kinderen spelenderwijs op individueel niveau piano leren spelen. Daarbij maakt ze gebruik van ritmische spelletjes, gehoortraining, samen spelen met leerlingen van gelijk niveau, leerlingenconcerten.

Lessen voor volwassenen

Altijd al de piano willen leren spelen? Of beheers je de basis en wil je je pianospel verbeteren? Samen kijken we naar je wensen en mogelijkheden om een individueel lesplan te maken. In de lessen speel je op een prachtige Bösendorfer vleugel uit 1880.

Concerten

Naast de pianoles praktijk is ze actief in verschillende ensembles zoals het Thalia Ensemble en soleert en begeleidt ze concerten in binnen en buitenland. Bezoek voor haar concertactiviteiten de website www.mayumieguro.com

Mayumi Eguro studeerde bij Stanley Hoogland en Menno van Delft aan het Conservatorium van Amsterdam. En vanuit haar specialisme voor de fortepiano en oude muziek speelde ze concerten bij ze verschillende fortepianocollecties, zoals het Vleeshuis in Antwerpen, de Fritz Neumeyer collectie in Bad Krozingen maar ook het Sweelinck Piano Museum, het Honig-Breethuis en het Geelvinck Hinlopen Huis. Sinds 2006 speelt ze recitals op haar originele fortepiano gebouwd door Anton Zierer, in Korneuburg in 1805.

Samen piano spelen is nog veel leuker!